top of page
Be Leef -1.png

Ben je een professional die bezig is met het aanpakken van eenzaamheid bij je cliënten?

Be.Leef is een praktische interactieve 1-daagse training speciaal ontworpen voor professionals die o.a. werkzaam zijn in het sociaal domein en welzijn. Het thema "aanpak van eenzaamheid" staat zowel offline - als online centraal. Daarom is deze training ook zeer geschikt voor professionele zorgmedewerkers in zorginstellingen en bijvoorbeeld verpleeghuizen

De training voorziet in een eenmalige dagtraining op locatie en een 24/7 ondersteunings-programma waarbij ondersteunend materiaal en professionele deskundigheid 24/7 beschikbaar is.

Werkwijze

De training op locatie kenmerkt zich door deelnemers aan te laten sluiten bij de uitgangspunten en visie op positieve gezondheid (de zes dimensies) en de methodiek oplossingsgerichtwerken.


De deelnemers worden gestimuleerd om - door inbreng van casuïstiek- de koppeling te maken tussen de praktijk en de juiste aanpak van eenzaamheid.

(H)erkenning, inzicht verwerven en vooral vaardigheden eigen maken (m.b.t. houding, gesprekstechniek en aanpak) zijn thema’s die door middel van diverse trainingsmethoden ingetraind en eigen gemaakt worden.

Na de training krijgen deelnemers onbeperkt toegang tot een besloten online platform waarbij het geleerde nogmaals kan worden bestudeerd en vragen kunnen worden gesteld aan de trainer.

Bovendien hebben zij gratis toegang tot alle materialen, pdf's, video's en presentaties die helpen om de materie te integreren in het dagelijks handelen.

Resultaten

-     Preventief kunnen optreden bij het signaleren van beginnende eenzaamheid

 

-     Signalen van langdurige eenzaamheid snel (h)erkennen bij cliënten


-     Weten wat eenzaamheid is en hoe het ontstaat


-     Kennis en inzicht over patroontheorie en hersenverandering bij eenzaamheid


-     Oplossingsgericht kunnen communiceren met cliënten met eenzame gevoelens


-     Samen met cliënt effectief oplossingen creëren die de gevoelens van eenzaamheid

       helpen tegen te gaan.


-     Waar nodig aan deskundige doorverwijzing kunnen doen.
 
Wil je makkelijker eenzaamheid herkennen bij de cliënten, wil je echt helpen en ondersteuning bieden wanneer iemand zegt eenzaam te zijn?

 

Wil je efficiënt en effectief kunnen schakelen in je aanbod en ondersteuning zodat je je client snel kunt helpen?

Leer in deze training alles over de juiste aanpak en train je vaardigheden zodat je nooit meer verlegen zit in je antwoorden op jouw vraag aan je client: "voelt u zich wel eens eenzaam"

Meer informatie of een kennismakingsgesprek inplannen?

 

Neem contact op voor een vrijblijvende verkenning van de mogelijkheden

On - en offline training voor professionals

Logo 7.png
bottom of page