Aandacht op je werk.

Professionele aandachtstrainingen voor werkgevers en werknemers met een innovatieve en vooruitstrevende visie. 

De training  "Aandacht Werkt",  is  een werk-training met een klinisch onderbouwd trainingsprogramma speciaal voor werknemers van (non- profit) organisaties en bedrijven.

 

Het programma kenmerkt zich door een training met wetenschappelijk bewezen cognitieve en meditatieve leermethoden van 8 opeenvolgende weken waarbij deelnemers iedere week een training volgen van gem. 2,5 uur. De training kan aansluiten aan bij de heersende cultuur, nieuw gewenste omgangsvormen, preventief verzuimbeleid of het willen bestendigen van waarden en normen van het bedrijf. "Aandacht Werkt" past ook zeer goed in een breder vormgegeven en beleidsmatig ingegeven cultuurverandering en/of omslag.

 

"Aandacht Werkt" zorgt ervoor dat werknemers meer inzicht krijgen in het effect van hun 

handelen. Zo zullen ze o.a. meer vanuit de dialoog willen gaan samenwerken, met waardering voor

elkaars kwaliteiten en zonder te oordelen over elkaar. Het gevolg is dat werknemers en de teams die zij samen

vormen makkelijker, effecienter en effectiever werken en sneller tot consensus zullen komen. Dit bespaart veel

overlegtijd en geld en levert veel arbeidsvreugde op. Gemotiveerde werknemers leveren immers trouwe klanten

op en wie wil dat nu niet in zijn bedrijf? 

 

 Hoe krijg je werknemers zover dat ze gefocust blijven tijdens een drukke werkdag zodat ze, bijvoorbeeld tijdens het moeten behalen van deadlines, nog steeds aandachtig zijn, optimaal blijven presteren en de rust in zichzelf kunnen bewaren?  "Aandacht Werkt" doet het.

De voordelen: 

 

  •  "Aandacht Werkt" draagt effectief bij aan het verlagen van ziekteverzuim omdat het werknemers leert om beter voor zichzelf en daarmee ook beter voor de cliënt/klant en collega's te zorgen.

  • Deze aandachtstraining past uitstekend in een preventief ziekverzuimplan en/of organisatiebreed preventietraject van uw afdeling en/of gehele organisatie.

Gedurende de 8 weekse training wordt, vanwege het "practice based"programma, niet van thema's afgeweken.De deelnemers krijgen tijdens de training gemiddeld 1/3 deel theoretische uitleg en 2/3 deel meditatie –  en aandachtsoefeningen oefeningen aangereikt.  De oefeningen worden, samen met schriftelijke en mondelinge opdrachten, tevens als huiswerk meegegeven. Deelnemers dienen rekening te houden met een investering van minimaal 20 a 30 min.per dag om te oefenen.​ Voordat er deelname aan de training kan plaatsvinden nemen wij altijd een schriftelijke intake af bij de deelnemers.

 

Meer informatie?

 

Wilt u meer informatie over wat en hoe de training "Aandacht Werkt" in uw organisatie ingezet kan worden en welke resultaten dat kan opleveren? Dan is een mondelinge afspraak hiervoor het meest geschikt. Maak eens vrijblijvend een afspraak.

 

 

 

  

Onze opdrachtgevers zijn o.a.