top of page
  • Foto van schrijverRuud Korsuize

Je waarde eren

Bijgewerkt op: 18 jan. 2021


Nu de achterkant van Meer jij - Minder eenzaam echt goed staat ben ik nu druk bezig met de voorkant van mijn bedrijf. Het zichtbaar worden dus, net als velen die zich eenzaam voelen, nog geen makkelijke opgave kan ik je vertellen.


Het is makkelijk om achter mijn bureau te zitten en lekker achter mijn laptop te werken, maar het is een ander verhaal om dan ook naar buiten te treden. Enfin, ik wil graag ondernemer zijn en mensen met hun eenzaamheid helpen dus zichtbaarheid is dan wel van groot belang.


Ik ben de afgelopen week aan de slag gegaan met het schrijven een nieuwe E- werkboekje: "Je waarde eren". Hoe kom ik erop zeg je? Dat ga ik je vertellen.


Waarden in mijn leven zijn, net als bij iedereen op deze wereld, super belangrijk omdat waarden ons drijven in dat wat we belangrijk vinden. In België noemen ze dat zo mooi: "Je waarde eren". En dat klopt als een zwerende vinger want je waarden zijn net als de motor van een auto, het brengt je in beweging, het drijft je tot actie, het brengt je waar je wil zijn.


Mensen die zich al langere tijd eenzaam voelen ondernemen te vaak geen actie meer om iets te ondernemen om hun eenzaamheid aan te pakken. Ze onderhouden hun motor niet waardoor deze op den duur gaat vastlopen.


Een van de redenen dat eenzaamheid niet echt snel in aantallen afneemt is dat ze o.a. geen actie meer ondernemen om iets aan hun eenzame gevoelens te doen.

Ik heb hier overigens geen enkel oordeel over want de meesten kunnen het ook echt niet opbrengen omdat ze o.a. de zin er niet meer van (kunnen) inzien en gewoonweg niet weten hoe ze iets moeten ondernemen.


Ze zitten soms al jarenlang in hun eigen eenzame cirkeltje van zich verlaten voelen, depressieve gedachten en nare gevoelens. Dat ze er bijvoorbeeld niet meer toe doen, dat ze niet meer meetellen, dat het allemaal geen zin meer heeft, dat ze niet meer belangrijk zijn. Ik vind dat ieder mens meetelt, zichtbaar of onzichtbaar. Dat zal je ongetwijfeld met me eens zijn, maar wat onderneem jij dan wanneer je vermoed dat iemand eenzaam is? Juist ja, we vinden het wel belangrijk, maar we lopen we er niet echt warm voor en ondernemen vaak ook niets. Wat we niet zien is er ook niet.. toch? En dat is dus net als bij mij wanneer ik achter mijn bureautje zit te typen. Ik ben niet zichtbaar, maar ik ben er wel degelijk!


Het verschil tussen mij en iemand die zich al langere tijd eenzaam voelt is dat ik wel weet wat ik belangrijk vind in mijn leven en daar ook dagelijks actie in onderneem.


Ik ken wel mijn belangrijkste top 3 waarden en eer ik deze door de manier waarop ik mij zichtbaar maak in mijn leven. Het kost echter heel veel moed en bakken met energie voor mensen met eenzame gevoelens om weer naar buiten te kijken en dus zichtbaard te durven worden.


Dat ze beseffen dat ze nog steeds van waarde zijn. Echter kan dat alleen lukken wanneer ze dat zelf gaan inzien natuurlijk.


In mijn gratis E- (werk) boekje : "Je waarde eren" staat een eenvoudige oefening die iedereen af en toe eens zou moeten doen, eenzaam of niet. Zo leer je wat jij van waarde vindt en kun je daarop je keuzes maken hoe jij je leven wil vieren en de motor gaande te houden.


Downloaden dat boekje dus en doe de oefening eens. Het zal je zeker goed doen, het zal je motor onderhouden en je plezier in je leven doen toenemen, daar ben ik van overtuigd.


Ik wens je een waardevol leven toe.


Ruud Korsuize

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page