top of page
  • Foto van schrijverRuud Korsuize

Liefdes werk

Bijgewerkt op: 28 nov. 2020


Vandaag kwam het boekje van Louis Hay binnen, "Spiegelwerk" heet het. Ik ben direct begonnen te lezen natuurlijk ( altijd leuk, nieuwe dingen in je brievenbus...). Verbaast en ook wel weer blij verrast las ik dat je in 21 dagen jezelf naar een gelukkiger leven kunt brengen. Sooo, das toch niet niks om dat te beloven.


Ik ben vandaag - 25 november 2020- begonnen met de eerste dag van de 21 en zal je na dag 21 op de hoogte brengen van mijn vorderingen belooft. Ik lees dit "soort boeken" omdat ik nog met regelmaat opmerk in mezelf dat ik onvoldoende mezelf gelukkig mag voelen. Ik ben het wel hoor, maar mijn gedachten zijn niet altijd op de hoogte hiervan ;) Dat komt omdat mijn gedachten graag de hoofdrol willen spelen in mijn leven en vaak lukt hen dat ook.


Vooral wanneer ik me eenzaam voel en een aantal dagen niemand heb gezien of gesproken dan ontstaat er een patroon in mijn gedachten die niet echt helpend zijn om me er weer bovenop te helpen. Het helpt me niet om mezelf te motiveren om weer verbinding te zoeken met andere mensen ( en nee, mijn hond helpt daar niet bij hoeveel ik ook van hem houd hoor..) .


Dan helpt het echt wanneer ik mij meer richt op mijn gevoel, mijn zelfbeeld en lichaam. Boeken lezen, mediteren, bewegen, dankbaar zijn etc etc., helpen mij dan om door de eenzame periode te komen. De gedachten blijven altijd aanwezig, dat is waar, maar ik kan daarna weer beter en bewuster kiezen welke aandacht ik ze geef.


Ik voel en ben weer beter in controle, heb meer de regie over wat ik wil en doe. Energie neemt daardoor weer toe en daarmee mijn verlangen om weer open te gaan staan voor anderen. Dat kan overigens prima door te starten met mensen te begroeten, ze aan te kijken en ze te zien, of iedere dag erop te letten dat ik glimlach naar mezelf of mijn dankbaarheid uitspreek naar mezelf en/of anderen.


Wat werkt werkt, dus kies waar je je aandacht aan wilt geven en doe wat werkt voor jou.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page