top of page
  • Foto van schrijverRuud Korsuize

Is mijn geluk echt maakbaar?We moeten er nu echt maar eens in gaan geloven vind ik. Geluk is maakbaar.

Geloof jij dat alles bepaald is in je leven? Het leven is inderdaad niet altijd maakbaar, er overkomen ons dingen en die zijn niet altijd fijn, maar het is wetenschappelijk onderzocht dat geluk wel voor 40% maakbaar is in je leven en dus kun je daar aan werken.


Ik heb de afgelopen jaren er verschrikkelijk mee "gestruggeld", hoe word ik weer gelukkig?

In 2015 zakte ik in een diepe depressie waar geen einde aan leek te komen, ik zag het leven niet meer zitten, dus geen vreugde en plezier meer, geen vertrouwen meer in mezelf, maar iedere dag de gordijnen dicht, niemand in mijn buurt laten komen en het welbekende dekentje over mijn hoofd. Bijna 5 jaar lang heb ik zo geleefd totdat het echt genoeg was.


Ik besloot weer gelukkig te zijn, maar toe kwam de vraag: "hoe dan?".

Ik heb werkelijk (bijna) alle boeken gelezen waar het woordje "geluk" in zit, ik heb eindeloos onderzoek gedaan naar de self-made goeroe's, de grote jongens in zelfhulp land, de zelfbenoemde life-coaches, .. you name it...maar uiteindelijk heb ik de antwoorden gevonden in de wetenschap en daar ben ik me verder in gaan verdiepen en een wereld ging voor me open. Zodanig dat ik nu mijn bedrijf heb omgegooid, een coach heb ingehuurd en 2020 het jaar wordt dat heel Nederland met mij de geheimen gaat ontdekken HOE je weer en/of meer gelukkig kan zijn dan je nu bent.


Geen bullshit dus, geluk is echt maakbaar, de rest is bepaald.

Er is onderzocht dat 50 % wordt bepaald door je genen en maar 10% van je geluksgevoel wordt bepaald door je omstandigheden. Hey, nu zijn we aan het denken toch? Kan het waar zijn dat je zelf verantwoordelijk bent voor die overige 40%?


In gewone Jip en Janneke taal en vooral praktisch laat ik je zien wat het je gaat opleveren als je je meer gaat focussen op de 40% maakbaarheid van je eigen geluk.

Niets menselijks is mij vreemd en ook mij zijn dingen overkomen die ik nooit had kunnen bedenken. En eerlijk gezegd ben ik ook nog vaak genoeg aan het ploegen en zweten op antwoorden, op stappen die ik kan zetten om meer gelukkig te zijn. Het is dus niet eenvoudig ondanks dat ik dat wel dacht.


Ik neem je graag mee op mijn resultaten en mijn falen in mijn weg naar het maakbare geluk. Ik ben het zat om toe te kijken hoe mijn brein/hersenen een loopje met mij nemen, Zeker omdat ik weet dat ik zelf de regie heb hoe ik wil leven en toch wil dat maar niet vlotten bij tijd en wijle.


Herkenbaar? Volg me dan op mijn reis naar het maakbare geluk. En geef ook maar gewoon je commentaar als het niet zint of iets dergelijks. Ik hoor het wel van je oké?


Voor nu ga jij en ik er gewoon lekker van uit: Geluk is Maakbaar!13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page